Nuffnang Ads

Wednesday, August 17, 2016

"Anak Angkat"

Entry ni patutnya i buat bulan lepas...tapi busy... ni baru teringat nak post pasal nih...

It was not a light decision to make. Well, at least for me. It is additional responsibility...bertanggungjawab terhadap nyawa lain. Kita yg bagi makan, kita yg kena jaga. Nak pegi mana2 lama2 pun, kena consider 'dia'. Balik kampung, sure la kena angkut skali kan...takkan nak tinggal kat umah...

But from my limited experience, it could be fun kalau 'dia' ada... seronok tgk keletah 'dia'. Terpikir jugak, kalo i outstation nanti macam mana eh? But when i think again, why not...org lain pun outstation gak...kalo org lain bleh manage, why can't i kan?

Yes, i think I'm ready for this responsibility...

Masa mak dia ngandung pun my SIL dah tanya2 i nak tak 'anak' tu. After pikir betul2, akhirnya i agree...


Litter of kitten kepunyaan anak buah i...

Ahahah... Poyo je kan i ni... InsyaAllah one of these kitties will be my 'anak angkat'. Skang ni tunggu putus dia susu. InsyaAllah bulan Oct nanti kot...

I is tak zabarrrr 😁😁😁😁

Till then :-)

11 comments:

  1. waaaaaaaaaaaaaahh comeynyerr,...sama la kita...

    buat keputusan nak ambik "anak angkat" (jenis berbulu) tu bukan senang..alhamdulillah..skrg bahagia dengan kehadiran dorang...dari 8 ekor..skrg tinggal 2 ekor..tu la buah hati..kawan gaduh..kawan buat senyum sorg2...

    dan paling penting..kawan yg x pernah makan kawan...

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...to some people 'ala...bela kucen ja kot'... but to me, it is a responsibility...

      Delete
  2. ST, kitten yang pandang kamera tu nampak cerdik, sila ambil dia. Tu mesti pandai cam-whoring nnt..kih kih kih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaha... πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      Delete
  3. Comel sangattttt 😍

    ReplyDelete
  4. kak nina!! this super cute..wajib banyak2 gambar nanti ok

    ReplyDelete
  5. Comey tapi ai is takut kucing..tengok je dari jauh..datang dekat, ai is lari..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. La... Takut kucen rupanya fieza ni... Hehheeh

      Delete
  6. okey, part kucing i is failed..suka tengok je sebab comel tapi nak pegang, fobia..haha

    ReplyDelete